zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose

Adiponectine insulineresistentie en artheriosclerose
98.00
InStock
Aantal
Deze test meer uw Adiponectinewaarde  uit serum in uw bloed.
U brengt hiermee uw risico op Insulineresitentie en Artheriosclerose (adververkalking en etalagebenen) in kaart.

Adiponectine is een eiwit dat vrijwel uitsluitend wordt aangemaakt in vetcellen. Bij mensen met overgewicht is de adiponectine-concentratie in het bloed lager dan bij mensen met een normaal gewicht.
Een lage adiponectine-concentratie is geassocieerd met een verminderde insulinegevoeligheid. Logischerwijs zijn hoge concentraties adiponectine geassocieerd met een goede insulinegevoeligheid.
De oorzaak van diabetes type 2 wordt gezien als een langdurige en lage graad van ontsteking in het vetweefsel. Adiponectine verlaagt mogelijk deze ontstekingsgraad.

Ook Artrose kan ontstaan door een gebrek aan adiponectine. Dat is een eiwit dat ontstaat uit vetweefsel en juist beschermt tegen slijtage. Adiponectine komt via de bloedbaan in de gewrichten terecht. Dus een beetje vet is juist goed. Geen overgewicht natuurlijk omdat dan de balans weer doorslaat. De hoeveelheid adiponectine wordt dan overschaduwd door de extra kilo’s die op de gewrichten drukken. Het moet wel in evenwicht zijn.
  • Bij een uitslag hoger dan 10  miligram per liter  heeft u een laag risico op insuline resistentie en aderverkalking.
  • Bij een uitslag kleiner dan 4 miligram per liter heeft u een verhoogd risico op insuline resistentie en aderverkalking.

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie