zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde

Consult Orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskunde
30.00
InStock
Aantal
Drs. Jacqueline Elferink (1972) is Orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut
Psycho-sociale ondersteuning en bewustzijnsontwikkeling.

Als u dit consult besteld, krijgt u een intakeformulier toegestuurd dat u vooraf in kunt vullen. Jacquline belt u dan voor een telefonische intake van 15 minuten. Daarna kunt u samen beslissen of u een behandelingstraject bij haar wilt inzetten op haar praktijk Orthobalans te Nijmegen.

Een telefonisch consult duur 15 minuten.
Het eerste consult duur gemiddeld 1 tot 1,5 uur. 
Vervolgconsulten duren 45 minuten tot 1 uur. 
Het traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. Tussen het eerste en vervolgconsult zit meestal 1 maand. 

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde? 
In de natuur zie je dat alles geordend is volgens geometrische vormen; zo ook in ons lichaam en onze cellen. Om optimaal te kunnen functioneren heeft ons lichaam de juiste voeding en balans van in- en ontspanning nodig. Als het lichaam uit balans is kunnen er diverse klachten ontstaan zoals extreme vermoeidheid, emotionele klachten, darmklachten of een hormonale disbalans.
Orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak van deze disbalans. Afhankelijk van de achterliggende oorzaak wordt het herstel van de darmen, hormonen of bijvoorbeeld neurotransmitters ondersteund. Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere lichaamsprocessen is afhankelijk van voldoende nutri?nten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Er wordt onderzocht of er tekorten zijn, en indien nodig worden deze aangevuld. Om nader inzicht te krijgen in waar de disbalans zich bevindt en/ of er tekorten zijn, wordt er samen gewerkt met diverse laboratoria waaronder MGLAB, Medivere, RP Vitamino en Hesselsgrob.
Stap voor stap wordt werk ik naar verder ondersteunen van de balans. Er wordt altijd met natuurlijke middelen ingezet. Indien nodig wordt er aangepaste voeding geadviseerd.
Orthomoleculaire Geneeskunde wordt toegepast als aanvulling op de reguliere geneeskunde, uitgevoerd door huisartsen en specialisten. Daarom wordt deze geneeskunde ?complementaire geneeskunde? genoemd.
Voor orthomoleculaire geneeskunde is op grote schaal wetenschappelijke onderbouwing. Naast het werken in mijn praktijk, verdiep ik me in deze wetenschappelijke studies en publiceer ik regelmatig over diverse orthomoleculaire onderwerpen. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van darmklachten, burn-out en hormonale en psychische klachten. Maar uiteraard kunnen mensen met andere klachten ook bij mij terecht.

Holistische therapie, psycho-sociale ondersteuning en bewustzijnsontwikkeling
Ik werk vanuit een holistische benadering. Het herstel van het contact met de eigen levenskracht en essentie is van wezenlijk belang voor een duurzaam herstel. Tijdens mijn consulten wordt er daarom ook ruimte gemaakt voor bewustzijnsontwikkeling en reflectie. Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van psychologie, haptonomie, healing, reading en EMDR. Technieken opgedaan in deze opleidingen pas ik, indien nodig en gewenst, toe ten behoeve van de bewustzijnsontwikkeling.
In mijn praktijk biedt ik ook de hartcoherentie methode aan. De hartcoherentie is een biofeedbackmethode die inzicht geeft in de variabiliteit van het hartritme (HVR). Storingen in HVR zijn een indicator voor emotionele stress. Met behulp van eenvoudige oefeningen wordt er gestreefd naar een coherent hartritme voor een optimale gezondheid.
Tevens organiseer ik meditatieworkshops die gebruik maken van de kracht van de geometrie. Deze workshops dragen bij aan de bewustzijnsontwikkeling en het ? in contact zijn- met de eigen essentie.
Persoonlijk verhaal
- 1991-1997 Psychologie en Ontwikkelingsstudies (Msc)
- 2000-2003 Opleiding Intu?tieve ontwikkeling, healing en reading (CICO)
- 2005-2008 Instituut voor toegepaste Haptotherapie (ITH)
- 2008-2010 HBO Medische Basiskennis en Orthomoleculaire Geneeskunde (SOE)

In mijn leven heb ik veel gereisd en in diverse landen gewoond, waaronder Bolivia, Brazilie en Zimbabwe. Hier heb ik van lokale genezers veel mogen leren. Naast bovenstaande opleidingen, heb ik nog verkorte opleidingen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie, EMDR en healing (Quantum touch). Het verbinden van zowel wetenschappelijke als intuitieve componenten staan voor mij centraal.
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

-
07-01-2019 15:12:05
Hallo goedemiddag,
mijn vraag is of bij u een bloedonderzoek mogelijk is zonder op consult te komen en waarom dan getest kan worden. Hoop dat het om andere waardes gaat dan het standaard bloedonderzoek bij je huisarts. Graag hoor ik van u
vr groet
-
07-01-2019 15:11:33
Hallo goedemiddag,
mijn vraag is of bij u een bloedonderzoek mogelijk is zonder op consult te komen en waarom dan getest kan worden. Hoop dat het om andere waardes gaat dan het standaard bloedonderzoek bij je huisarts. Graag hoor ik van u
vr groet