zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Ellen Tiben Schildkliertest met rT3

Ellen Tiben Schildkliertest met rT3
215.00
InStock
Aantal
Deze test is speciaal samengesteld door Ellen Tiben en bestaat uit heb bloedonderzoek:
TSH, Vrij T4 (FT4),  T3 ( totaal T3), anti-TPO (Thyreoid. microsomale al.), ijzer en ferritine en reverse T3


Schildklierafwijkingen leiden tot allerlei 'vage' klachten. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft men last van gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen

TSH (thyroid stimulating hormone)
Zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormoon wordt aangemaakt. Schildklierhormoon regelt het gebruik van energie in het lichaam; het heeft een soort thermostaat functie.

FT4
Zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.

T3*
Is het hormoon dat ontstaat uit T4 en dat het uiteindelijke effect van schildklierhormoon veroorzaakt. Eigenlijk is T3 dus belangrijker dan T4.

Anti-TPO (thyroid peroxidase) 
Deze test meet de antistoffen die zich richten op de schildklier. Gewoonlijk maakt het afweersysteem antistoffen aan om ongewenste indringers of ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Soms gaat er iets mis, waardoor antistoffen worden gemaakt tegen gezonde cellen, weefsel of organen in het lichaam. Het leidt tot autoimmuunziekten waarbij onbedoeld beschadigingen en ontstekingen ontstaan van lichaamsweefsel en organen, zoals in dit geval de schildklier.

IJzer
In organismen speelt ijzer een belangrijke rol. Het eiwit hemoglobine dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestanddeel van veel enzymen.

Ferritine
Is een eiwit dat zorgt voor de binding van ijzer bij de opslag in de lever en het beenmerg. Er is altijd een kleine hoeveelheid ferritine in het bloed aanwezig; dit is een maat voor de hoeveelheid ferritine (en dus de hoeveelheid ijzer) in de lever en het beenmerg.

Reverse T3
De meeste laboratoria kijken naar de hoeveelheid TSH en T4. Maar meestal wordt reversed T3 (rT3) niet gemeten.  Je lichaam maakt altijd rT3 om van het overschot aan T4 af te komen. Als elders in het lichaam echter door stress of een actief immuunsystee meer energie wordt gevraagd, gaat de productie rT3 omhoog. 

Ellen Tiben werkt vanuit haar eigen ervaring en heeft al vele mensen geholpen.

Lees hier meer over haar op haar Blog: "Hallo ik ben Hashimoto

* per 21-3-2018 is  FT3 gewijzigd in TT3

 

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie