zelf_bloedonderzoek_aanvragen

HIV-1-RNA (PCR)

HIV-1-RNA  (PCR)
249.00
InStock
Aantal
Deze DNA HIV PCR test, is 72 uur na besmetting 99,99 % betrouwbaar.
De uitslag duurt 4 tot 5 werkdagen na ontvangt op het lab.
Deze test wordt u ook aangeboden als bij de HIV 1/2 combitest, na de controletest, het P24 antigeen is aangetroffen.
Deze test geldt dan als een bevestigingstest, een vervolgtest, om een diagnose te kunnen stellen.

Waarom deze HIV test?
Als u bijvoorbeeld slachtoffer bent van een prik, snij of bijt accident dan dient u zware medicijnen te slikken om te voorkomen dat u Aids krijgt. Sommige mensen wensen na voor dat er zich antistoffen hebben gevormd, via deze DNA test zekerheid te hebben of men besmet is of niet.

Nog niet zo heel lang geleden leidde een HIV-infectie in bijna alle gevallen tot aids dientengevolge tot de dood. Tegenwoordig kan een HIV-infectie langdurig worden onderdrukt met combinatietherapie waardoor je met HIV redelijk tot goed gezond kunt blijven. Van belang is er snel bij te zijn. Hoe eerder u weet of u met HIV bent besmet, hoe eerder je bijvoorbeeld kunt gaan bepalen hoe te gaan behandelen. Als u wordt behandeld voordat u ziek wordt, dan is het resultaat beter dan als u pas gaat behandelen als u al ziek bent geworden. Als u er te laat bij bent kun u aids krijgen. En ondanks de moderne behandelingsmethoden kan dat leiden tot een blijvend mindere gezondheid.

Er zijn twee varianten van het HIV-virus bekend. Het eerst ontdekte virus (HIV-1) is het meest agressief. In 1985 werd in het Westelijk deel van Afrika een variant op het HIV-1 ontdekt, HIV-2 genaamd. Het HIV-2 is minder agressief dan HIV-1, het beloop is goedaardiger en trager. Mensen die geïnfecteerd zijn met HIV-2 hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan mensen die met HIV-1 geïnfecteerd zijn. Bij dit bloedonderzoek wordt getest alleeen op  HIV-type 1 getest.

Indien de uitslag positief is (besmetting) wordt er telefonisch contact met u opgenomen.

Wanneer u een infectie van u of uw seksuele partner(s) vermoedt, is het verstandig ook uzelf te laten testen. Wij raden u aan het moment van testen zodanig te kiezen, dat u bij een positieve uitslag voor steun en advies bij iemand aan kunt kloppen. Wees er op bedacht dat de uitslag van een HIV test van invloed kan zijn op af te sluiten verzekeringen voor bijvoorbeeld ziektekosten en levensverzekeringen. Verander zonodig uw levensstijl en gewoonten om de mogelijkheid uit te sluiten anderen te besmetten totdat u zeker bent dat u niet besmet bent.

Negatieve uitslag (=de ziekte wordt niet aangetoond)
Een negatief resultaat na drie maanden na blootstelling, sluit de mogelijke besmetting met HIV niet helemaal uit. Heel soms duurt het langer voordat de ziekte met de p24/antistoffen duo test kan worden aangetoond. Voor bloeddonors houdt men daarom een periode van 12 maanden aan als er een mogelijk risico op besmetting heeft plaatsgevonden.

Positieve uitslag (=de ziekte wordt wel aangetoond)
De sensitiviteit en specificiteit van de huidige testen zijn hoog (meer dan 99,8%), wat betekent dat de kans op een vals positieve- of vals negatieve uitslag klein is. In dit geval raden wij u aan om hulp te zoeken bij uw huisarts, GGD, of een andere (onafhankelijke arts).

Bij lichamelijke klachten en positieve testresultaten raden wij u aan direct contact op te nemen met uw huisarts, de GGD, of een andere (onafhankelijke) arts. Voor algemene vragen over HIV/AIDS, kunt u contact opnemen met de onafhankelijke AIDS SOA Infolijn, 0900 - 204 204 0 openingstijden ma en di van 10.0 tot 18.00 uur, wo, do vrij van 14.00-18.00 uur.
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen: sense@soaaids.nl of chatten op www.sense.info
of Stichting Korrelatie, vraag@korrelatie.nl, of 0900 - 1450 (15 cpm, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.)
u kunt ook gratis chatten op www.korrelatie.nl

 
 
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie