zelf_bloedonderzoek_aanvragen

INR bepaling (stollingsfactor, trombose) alleen op spoedlocatie

INR bepaling (stollingsfactor, trombose) alleen op spoedlocatie
12.50
InStock
De INR (International Normalized Ratio) is een internationale maat voor de stolbaarheid van bloed. Het geeft de snelheid weer waarmee uw bloed stolt. Een INR van 1.0 is de normale waarde voor mensen die geen antistollingsmiddelen gebruiken. Afhankelijk van het soort aandoening waarvoor u antistollingsmedicijnen slikt wordt gestreefd naar een INR tussen de 2.0 en de 4.0.

In Nederland geeft men de snelheid waarmee u bloed stolt weer in INR. In het buitenland wordt dit soms ook wel in seconden en/of procenten weergegeven, maar ook hier kiest men vaker voor de INR. Het voordeel van deze internationale maat is bijvoorbeeld dat u de INR die men bepaalt op uw vakantiebestemming kunt vergelijken met de INR van thuis.

Hoe hoger de INR is, hoe langzamer uw bloed stolt. Hoe lager de INR is, hoe sneller uw bloed stolt. Voor elke patiënt wordt bepaald wat de beste waarde van de INR is. Omdat deze waarde iets mag fluctueren drukt men de INR vaak uit in een streefwaarde, zoals INR 2,5-3,5 of INR 3,0-4,0.

Deze test kan i.v.m. houdbaarheid  niet door bloedwaardentest uitgevoerd worden


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie