zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Secretorisch IgA faces afweermechanisme darmen

Secretorisch IgA faces afweermechanisme darmen
29.00
InStock
Aantal
Secretorisch IgA uit faeces cq stoelgang.

Voor de opvang van IgA  (secretorisch) is een normale opvang buisje stoelgang nodig.
Lepel het potje vol met poep en stuur het op voor het onderzoek.
 
Een goede parameter voor het bepalen van de immuniteit is het secretorisch IgA.
Een afwijkende uitslag, dus te veel of te weinig secretorisch IgA, geeft aan dat het afweermechanisme van de darmen onvoldoende functioneert.

Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol in de verdediging van het lichaam. Zij beschermen het lichaam tegen tal van organismen. Immunoglobuline A (IgA) circuleert in het bloed en beschermt tegen een invasie van bacteriën, virussen en parasieten. Secretoir IgA (sIgA) verdedigt de slijmvliezen en stimuleert de groei en hechting van gunstige bacteriën.
  1. Het juiste gehalte van sIgA duidt op een goede weerstand. Bij contact met bacteriële stoffen wordt het immuunsysteem aangezet tot vorming van extra sIgA.
  2. Een verhoging duidt vaak op een infectie.
  3. Bij lage sIgA-spiegels is er een afname van de weerstand en heb je vaker ontstekingen van het slijmvlies, de neus en keel, darm of de blaas. Kinderen zijn vaker verkouden. In Nederland heeft 1 op de 20 tot 50 mensen met darmklachten lage sIgA-waarden. Een tekort aan sIgA kan tal van oorzaken hebben, waaronder een aangeboren tekort, een glutenintolerantie of stress (vooral bij ouderen).
Deze test maakt ook onderdeel uit van de gezondheidsscreening darm
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie