header logo groot

Titanium allergie

Titanium allergie
29.00
InStock
Aantal
Titaanallergie is in beeld te brengen door het aanvragen van de Allergie Titaandioxide (de K741 ) test uit serum.

Komen mijn klachten van mijn implantaat? En kan ik daarvoor allergologisch getest worden? Twee veel gehoorde vragen in de spreekkamer als dermatoloog.  Medische implanten bestaan uit lichaamsvreemd materiaal. Hierdoor is het mogelijk dat er allergische reacties ontstaan, zowel door beschadiging tijdens het inbrengen als door mechanische belasting. De allergische reactie kan komen door kunststoffen, geurstoffen, lijmen en diverse metalen. Daarom is het belangrijk dat voordat allergologisch onderzoek plaats kan vinden, bekend is uit welke materialen een implantaat bestaat. De meeste allergische reacties worden gevonden op nikkel, palladium, amalgaam en titanium voor tandheelkundige materialen en op nikkel, chromium, kobalt, palladium en soms titanium in orthopedische implantaten.De meeste  allergieën  zij voor voor nikkel, chromium en kobalt voor (samen rond de 20%).
Toch komt een allergische reactie op tandheelkundige en orthopedische metalen maar heel zelden voor. Mensen met een overgevoeligheid voor metalen hebben wel een hoger risico op het ontwikkelen van een metaalallergie van hun implantaat.

mogelijke reacties zijn, (afhankelijk van de plaats waar het contact met titanium zich voordoet):
onstoken tandvlees , ontstoken mondslijmvlies,  Clowns exeem, eczeem, jeuk 
Als u allergisch bent voor  titanium, kan dat het immuunsysteem de  normale gezonde weefsels en organen van het lichaam beschadigen.

Wij vernemen hieronder bij reacties graag welke klachten u had, voordat bij u titanium allergie werd vastgesteld, zodat u anderen een zoektocht kunt besparen.
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie