zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Titanium allergie

Titanium allergie
29.00
InStock
Aantal
Titaanallergie is in beeld te brengen door het aanvragen van de Allergie Titaandioxide (de K741 ) test uit serum.

Komen mijn klachten van mijn implantaat? En kan ik daarvoor allergologisch getest worden? Twee veel gehoorde vragen in de spreekkamer als dermatoloog.  Medische implanten bestaan uit lichaamsvreemd materiaal. Hierdoor is het mogelijk dat er allergische reacties ontstaan, zowel door beschadiging tijdens het inbrengen als door mechanische belasting. De allergische reactie kan komen door kunststoffen, geurstoffen, lijmen en diverse metalen. Daarom is het belangrijk dat voordat allergologisch onderzoek plaats kan vinden, bekend is uit welke materialen een implantaat bestaat. De meeste allergische reacties worden gevonden op nikkel, palladium, amalgaam en titanium voor tandheelkundige materialen en op nikkel, chromium, kobalt, palladium en soms titanium in orthopedische implantaten.De meeste  allergieën  zij voor voor nikkel, chromium en kobalt voor (samen rond de 20%).
Toch komt een allergische reactie op tandheelkundige en orthopedische metalen maar heel zelden voor. Mensen met een overgevoeligheid voor metalen hebben wel een hoger risico op het ontwikkelen van een metaalallergie van hun implantaat.

mogelijke reacties zijn, (afhankelijk van de plaats waar het contact met titanium zich voordoet):
onstoken tandvlees , ontstoken mondslijmvlies,  Clowns exeem, eczeem, jeuk 
Als u allergisch bent voor  titanium, kan dat het immuunsysteem de  normale gezonde weefsels en organen van het lichaam beschadigen.

Wij vernemen hieronder bij reacties graag welke klachten u had, voordat bij u titanium allergie werd vastgesteld, zodat u anderen een zoektocht kunt besparen.
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Juul  - Titanium
04-07-2019 22:16:36
Ikzelf ben een slachtoffer van palladium. Zat veel in mijn kronen die ik had. In mijn zoektocht om de oorzaak te vinden van de diagnose a-typische aangezichtpijn sprak ik met mensen er vaak over. Een vrouw die ik ontmoette was 16 jaar pijnpatient geweest, van titanium. Het ergste heeft ze gehad, maar de oude is ze nog steeds niet. Pas op. Als je denkt het komt daardoor waarschijnlijk, laat het verwijderen of vervangen als dat kan. Met metalen is het altijd opletten geblazen, vooral de zware giftige. Alleen mijn ervaring is, dat de artsen er niet over beginnen over het algemeen en als je er zelf over begint is het vaak lastig om dat met ze te bespreken.
HM Jansens  - Test titanium
11-06-2019 11:30:14
Ik begrijp dat deze test alleen uitgevoerd kan worden als al in het lichaam een titanium deel is aangebracht. En dat een allergie/afweerreactie dan pas getest kan worden. Vooraf is dit niet mogelijk? Het lijkt me juist dat beter voorkomen kan worden dan...
Of heb ik het onjuist?
Bloedwaardentest  - waarom gelooft het ziekenhuis niet in titaan aller
06-06-2019 10:18:35
Beste Wendy, ik weet ook niet waarom de de impantoloog niet in titaan allergie geloofd, ik ben benieuwd of mensen hier willen reageren bij wie dit wel is geconstateerd. Hopelijk wil je huisarts wel deze test laten doen, al is het maar om titaan allergie uit te sluiten. Mocht de huisarts het niet willen doen kun je dit onderzoek altijd bij ons aanvragen.
Wendy Frissen   - Verdenking titaan allergie
05-06-2019 18:06:41
Hallo,
Dit gaat niet over mezelf maar over mijn moeder. Oktober 2018 heeft ze titanium implantaten laten zetten voor een klikgebit. Sindsdien is de eetlust weg gegaan, misselijkheid 24/7, maagpijn en algehele malaise. In het ziekenhuis al binnenste buiten gekeerd maar nergens iets te ontdekken. Nu in gesprek met de implantoloog maar die ziet een titaan allergie niet zitten, gelooft hij niet in. Maar intussen gaat mijn moeder heel snel bergafwaarts en heeft de moed al verloren. Ze krijgt morgen een gesprek met de huisarts over de mogelijkheid voor een allergie test. Maar lang wachten kan niet meer. Het is 5 voor 12 geweest! Wat is nu wijsheid? Ik kan toch niet zitten toekijken dat ik mijn moeder verlies door een implantaat??
blanche  - tandimplantaten met titanium
22-02-2019 9:46:09
Ik heb sinds een goede maand tand implantaten en voel me sindsdien niet goed. Ik ben misselijk, heb maagpijn, kan niet eten. Daar ik ook andere allergieën heb, vraag ik me af of ik niet allergisch ben voor titanium. Wat kunnen de klachten daarvan zijn?
Graag een antwoord.
A.M.Oosterbaan  - Titanium in versterkte boven gebit prothese
13-02-2019 10:35:38
Sedert vier maanden heb ik een nieuwe onder en boven gebitsprothese.De bovenprothese is versterkt met titanium om breken moeilijker te maken.Wanneer ik s,avond,s de prothese uitdoe heb ik de smaak en stank van rottend vlees in mijn mond tevens heb ik het vreselijk benauwt op mijn rechter long en last van slijm op hoesten aan die kant.Kan de benauwdheid van de bovenprothese komen?Gaarne uw reactie in deze Hoogachtend A.M.Oosterbaan
apkdokter  - Ben ik allergisch voor implantaten?
24-04-2018 16:42:59
Wat vervelend dat u zo''n last heeft van een brandende tong en prikkelende lippen.
Wij kunnen en mogen niet op de stoel van de dokter gaan zitten zoals u zal begrijpen.

Wij kunnen wel testen op aandoeningen. U weet al
dat u een allergie heeft voor Kobalt en chroom, wel is het vreemd dat u na het verwijderen
daarvan nog steeds de klachten heeft. Daardoor zou je bijna aan wat anders gaan denken.

Ik probeer even met u mee te denken.

Voor u het e.a. laat vervangen is het natuurlijk verstandig
om te testen of u allergisch bent voor titanium.

Ook zou u kunnen overwegen om eens op ijzer en bepaalde vitamine en mineralen tekorten te laten testen.
De klachten bij vitamine B tekort zijn ook een brandende tong en tintelende lippen bijv.
We weten ook van deze klachten bij een veranderende oestrogeen spiegel in de overgang, bij candida en diabetes.
Op alle bovengenoemde aandoeningen kunnen wij testen.

Mochten wij daarin iets voor u kunnen betekenen horen we het graag.
Rita Saeys  - allergie aan Kobalt Chroom en/of Titanium
21-04-2018 16:18:16
Ik heb 1 jaar en 10 maand geleden 4 implantaten laten plaatsen na eerst opbouw van bot gedaan te hebben.
9 maand later en zonder enige pijn of reactie op die implantaten heb ik daarop een vaste brug bovenaan laten plaatsen.
Na 3 weken kreeg ik hinder van brandende tong en prikkende lippen.
Het begon meestal na de middag tegen s'avonds was het op sommige dagen onuitstaanbaar,soms zo erg dat ik in bed met mijn tong uit mijn mond lag.
ik heb me laten testen op Kobalt en Chroom en blijk daar allergisch voor te zijn.
In de vaste brug is een legering gemaakt dat voor de stevigheid zorgt en dat bestaat uit Kobalt en Chroom.
Nu heb ik in samenspraak met mijn tandartse en dermatologe de vaste brug laten verwijderen om uit te testen of de vervelende pijn zou wegblijven,dit is bijna 5 weken geleden.
De allergische reacties zijn stillaan verminderd,maar toch af en toe nog eens een paar uren hinder,soms ook enkele dagen niets.
Nu sinds gisterochtend ganse dag erge hinder,ik moet konstant een kauwgum in mond hebben anders is het niet houdbaar.
Ook vandaag al ganse dag brandende tong en prikkende lippen.
Weten jullie A.U.B.een oplossing voor mijn probleem?
Ik ben bereid om de legering te laten vervangen door titanium maar wie kan me zeggen of dit de oplossing is aangezien ik nu toch al bijna 5 weken zonder die vaste brug rondloop en dus zonder contact aan Kobalt en Chroom.
Graag reactie A.U.B.
Rita Saeys


Betty  - Allergie
15-04-2018 18:58:32
Ik heb twee nieuwe knieprothese gekregen.allebei de knieën zijn zeer pijnlijk.de ene is gedaan op28juli 2017.de andere 15 november 2018.er gaat geen dag voorbij zonder pijn.bij het stappen.bij het neer gaan zitten en opstaan.de k ie en staan dik.en helemaal .naar mijn mening misvormd.wat moet ik doen.ik ben wel allergisch aan nikkel en titanium.vriendelijke groeten betty