Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  • Urine onderzoek kweek
  • Urine onderzoek kweek
  • Urine onderzoek kweek
  • Urine onderzoek kweek
  • Urine onderzoek kweek

Urine onderzoek kweek

    Bij dit onderzoek kan worden bekeken welke bacteriën er in de urine zitten.

    Urine onderzoek aanvullend + 29,00Meer lezenDit onderzoek kan worden uitgevoerd als aanvulling bij een test waar al een urine screeningsonderzoek bij zit.Meer lezen

    Urine onderzoek aanvullend + 29,00Dit onderzoek kan worden uitgevoerd als aanvulling bij een test waar al een urine screeningsonderzoek bij zit.Sluiten

    urinestatus en sediment + 29,90Meer lezenControleer of er sprake is van nierproblemen aandoening van urinewegen of een stofwisselingsstoornis. Met deze test kom je er achter!Meer lezen

    urinestatus en sediment + 29,90Controleer of er sprake is van nierproblemen aandoening van urinewegen of een stofwisselingsstoornis. Met deze test kom je er achter!Sluiten

    69,-

    Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

    • Geen verwijzing nodig van je huisarts
    • Stel zelf je onderzoek samen
    • Prikpunten in heel Nederland

    1853 beoordelingen

    Placeholder8,9/10
    10/10

    Monique

    Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

    10/10

    Denise

    Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

    Productomschrijving

    Urine onderzoek kweek

    NIEUW:  (urinebuisjes met stabilisator)

    In dit onderzoek worden twee testen uitgevoerd uit ochtendurine:

    • urinekweek en 
    • zonodig antiobiogram / kiemgetalbepaling

     (overige analyses:code KUL (kweek urine); materiaal speciale urine buisjes met stabilisator )

    Wat zegt de uitslag:
    Middels een urinekweek kan onderzocht worden of er sprake is van een bacteriële infectie van de urinewegen. Dat kan een infectie van de blaas of een opstijgende infectie van het nierbekken zijn.
     
    Er wordt alleen doorgetest als er sprake is van een infectie, dan worden deze onderzoeken uitgevoerd:
      • Witte bloedcellen (Leukocyten)
        • In de context van een urineonderzoek duidt de aanwezigheid van leukocyten (witte bloedcellen) op een mogelijke urineweginfectie. Deze cellen worden door het immuunsysteem naar de urinewegen gestuurd om infecties te bestrijden.
      • Urinekweek
        • Een urinekweek is een test waarbij urine wordt geanalyseerd om de aanwezigheid van bacteriën of andere micro-organismen te detecteren die een urineweginfectie kunnen veroorzaken. Het helpt bij het identificeren van de specifieke bacteriën en is nuttig voor het bepalen van de juiste antibiotische behandeling.
      • Bepaling van kolonievormende eenheden (KVE) door middel van cultuur
      • Dit verwijst naar het tellen van het aantal bacteriën in de urine door middel van kweekmethoden. Het aantal kolonievormende eenheden geeft een indicatie van de hoeveelheid bacteriën aanwezig in de urine.
      • Aeroob antibiogram
      • Een aeroob antibiogram is een test die wordt gebruikt om te bepalen welke antibiotica effectief zijn tegen bacteriën die in een urinekweek zijn geïdentificeerd. Het helpt bij het kiezen van de meest effectieve behandeling voor een bacteriële urineweginfectie.

    Deze tests samen geven een compleet beeld van de aanwezigheid en aard van een infectie in de urinewegen en helpen bij het kiezen van de juiste behandeling.

    Er kan ook worden onderzocht of er nierschade is, dan wordt er onderzocht of er eiwit in de urine zit.
     
    Meer uitleg over de uitslag:
     

    S: gevoelig bij standaard blootstelling

    I: gevoelig bij verhoogde blootstelling

    R: resistent

    MHK = Minimale remmende concentratie in mg/l

    In het geval dat een ziekteverwekker is gemarkeerd met een *, geldt voor ziekenhuizen en instellingen voor ambulante chirurgie volgens IfSG §23 lid 1 een meldingsplicht.

    De antimicrobiële gevoeligheid wordt geïnterpreteerd volgens de Europese richtlijnen (EUCAST). Hierbij is het belangrijk om op te merken dat de interpretatie alleen geldig is als de gebruikte doseringen overeenkomen met de aanbevelingen van EUCAST.

    Als antibiotica als I (gevoelig bij verhoogde blootstelling) zijn beoordeeld, betekent dit dat de therapie een hoge dosis vereist.

    Doseringstabel NAK Labor Mönchengladbach MVZ Dr. Stein & Kollegen GbR (labor-stein.de)

    Voor als S (gevoelig bij standaard blootstelling) geteste aminoglycosiden (Amikacine, Gentamicine, Tobramycine) wordt monotherapie niet aanbevolen. Het antibioticum kan echter gebruikt worden in combinatie met een tweede, effectieve therapie (uitzondering: urineweginfecties veroorzaakt door Gram-negatieve bacteriën).

    Voor de volgende antibiotica gelden de interpretaties alleen voor ongecompliceerde urineweginfecties: Cefuroxim p.o., Cefpodoxim, Mecillinam, Fosfomycine p.o., Nitrofurantoïne, Trimethoprim.

    Pas als b.v. bacteriën positief zijn wordt hier op doorgetest.

     

    Lees meerLees minder

    Reviews

    Recent bekeken

      • Urine kweek

      Urine kweek

      € 69,-

      Bij dit onderzoek kan worden bekeken welke bacteriën er in de urine zitten.

    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Urine onderzoek kweek

      Urine onderzoek kweek

      € 69,-