Melk en Eierenscreening Wat mag ik eten?
De Melk- en Eierenscreening is een aanvullende voedselallergietest die wordt geadviseerd als vervolg op de pre-screening. Met deze test wordt specifiek onderzocht of uw immuunsysteem een IgE-gemedieerde allergische reactie vertoont op 24 voedingsmiddelen uit de melk- en eierengroep.
Deze test is relevant voor mensen met klachten zoals jeuk, zwellingen, benauwdheid of spijsverteringsproblemen na het eten van melk- of eierproducten. De test is aanvullend en bevat geen overlap met de pre-screening.
De volgende 24 voedingsmiddelen worden getest:
- Alpha-lactalbumine
- Beta-lactoglobuline
- Camembert
- Edammer kaas
- Emmentaler kaas
- Roomkaas
- Goudse kaas
- Tilsiter kaas
- Parmezaanse kaas
- Mozzarella (buffelmelk)
- Eigeel (kip)
- Eiwit (kip)
- Kwartelei
- Ovalbumine
- Ovomucoïde
- Yoghurt (mager)
- Kwark
- Slagroom (zoet)
- Wei
- Schapenkaas
- Schapenmelk
- Paardenmelk
- Geitenkaas
- Geitenmelk
De test helpt om gericht vast te stellen welke melk- en eierproducten een allergische reactie bij u veroorzaken. Dit geeft duidelijkheid en helpt bij het aanpassen van uw dieet.
Deze test is een complementaire gezondheidscheck. De resultaten worden niet altijd erkend door huisartsen of reguliere zorgverleners. Voor interpretatie van de uitslag of begeleiding bij voedingsaanpassingen kunt u terecht bij de gespecialiseerde therapeuten van Bloedwaardentest.
