Vlees en Vis Wat mag ik eten?
De Vlees- en Visscreening is een aanvullende voedselallergietest die wordt geadviseerd na een positieve pre-screening. Deze test is specifiek bedoeld voor mensen die bij de pre-screening of kleine voedingsscreening een klasse 3, 4 of 5 reactie hebben op ei (kip), varkensvlees, rundvlees of vis.
Met deze test wordt onderzocht of uw immuunsysteem allergisch reageert op 40 verschillende soorten vlees, vis, schaaldieren en weekdieren. Er is geen overlap met de pre-screening; deze test onderzoekt dus aanvullende voedingsmiddelen.
De volgende 40 voedingsmiddelen worden getest:
- Paling
- Oester
- Inktvis
- Eend
- Rivierkreeft
- Gans
- Garnaal
- Geelvintonijn
- Snoek
- Heilbot
- Grote pijlinktvis
- Haring
- Kip
- Kreeft
- Kabeljauw
- Konijn
- Karper
- Kaviaar (zwart)
- Zalm (Atlantische Oceaan)
- Lam
- Langoustine
- Makreel
- Mossel
- Paard
- Kalkoen
- Regenboogforel
- Hert
- Rund
- Roodbaars
- Ansjovis
- Sardine
- Schelvis
- Slak
- Schol
- Varken
- Tong
- Noorse garnaal
- Kwartel
- Wild zwijn
- Snoekbaars
Met deze test krijgt u een compleet beeld van uw mogelijke overgevoeligheden voor dierlijke eiwitten uit vlees, vis en zeevruchten. Dit helpt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en het voorkomen van klachten.
Deze test is een complementaire gezondheidscheck. De uitslagen worden niet altijd erkend door huisartsen of reguliere zorgverleners. Voor interpretatie van de uitslag of begeleiding bij voedingsaanpassingen kunt u terecht bij de gespecialiseerde therapeuten van Bloedwaardentest.
