zelf_bloedonderzoek_aanvragen

6 belangrijke biomarkers

6 belangrijke biomarkers
129.00
InStock
Aantal
Bloedonderzoek bestaande uit vitamine D (25-OH), HbA1c, ApoB, hs-CRP( High Sensitive), Magnesium Intracellulair, TSH.

Als het om de controle van uw gezondheid gaat, zijn er een aantal markers die een completer beeld geven van uw lichaam dan het standaard onderzoek.
Deze markers zijn niet altijd voor de hand liggend, maar zijn van onschatbare waarde als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen. 

1. Vitamine D
Ongeveer 70% van de gehele bevolking heeft een te laag vitamine D-gehalte en de meeste beseffen dit niet eens. Er is nog veel onbekend over vitamine D, maar onderzoek heeft uitgewezen dat een laag vitamine D-gehalte in verband staat met gezondheidsklachten zoals: zwakke botten, prostaatkanker, ontstekingen, hartklachten, dementie, hoge bloeddruk en depressie. Een aantal factoren, zoals je dagelijkse dosis zonlicht en jouw opname efficiëntie van vitamine D, zorgen ervoor dat een bepaalde doelgroep een hoog risico heeft vitamine D te kort, ofwel vitamine D-deficiëntie. De enige manier om hierachter te komen, is door je vitamine D-gehalte te meten door middel van bloedonderzoek

2. HbA1c
HbA1c wordt tegenwoordig gezien als een van de beste indicators voor beginnende diabetes. HbA1c geeft je gemiddelde suikerspiegel van de laatste paar maanden weer. Dit geeft een beter beeld dan alleen glucose, dat slechts een momentopname geeft.

3.ApoB
Apolipoproteine B is een stofje dat aan LDL-cholesterol verbonden is. Het heeft een soort ankerfunctie wanneer LDL zich hecht aan de wand van de aderen (dit is slecht). Recentelijk is ontdekt dat dit zelfs een betere indicator is voor hart- en vaatziekten dan LDL (of alle andere testen).

4. hs-CRP
High-sensitivity C-reactive protein, ofwel hs-CRP, meet ontstekingen – de reactie van het lichaam op interne schade – in het lichaam. Er is een link tussen hoge ontstekingswaarden en vele chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, dementie en kanker. Door je ontstekingswaarde te verlagen, loop je minder risico op deze ziektes. Er zijn een aantal manieren om je ontstekingswaarde te meten, maar hs-CRP is momenteel de beste manier die bekend is.

5. Magnesium Intracellulair
56% van de bevolking heeft een magnesium deficiëntie, een mineraal dat vele belangrijke rollen speelt, waaronder het voorkomen van hartklachten en diabetes, het reguleren van bloeddruk, onderhouden van gezonde cholesterolwaarden. Het is ook essentieel voor gezonde cel functies. Magnesium is een onderdeel van chlorofyl, het groene pigment dat in planten zit. Groene groentes zijn daarom rijk aan magnesium. De meeste mensen eten alleen voedsel dat rijk is aan energie, maar te weinig microvoedingsstoffen bevat.  Geconserveerd voedsel zoals; suiker, frisdrank en zelfs vlees veroorzaken de problemen, want de grootste oorzaak van een magnesium tekort is te weinig groene groentes.

6. Thyroid-stimulerend hormoon (TSH)
Schildklierfuncties kunnen je gezondheid maken of breken. Meer dan 10% van de Nederlanders krijgt vroeg of laat een schildklieraandoening. Hiervan heeft 60% het niet eens door. De schildklier zorgt ervoor dat het lichaam niet beschadigd door stress en ziektes. Daarnaast is het ook nog de grootste katalysator voor het omzetten van energie, spiergroei en een helder en scherp brein. Een slechtwerkende schildklier verstoort de spiergroei en kan er voor zorgen dat je sporttraining geen effect meer heeft. Dit komt omdat het lichaam geen vet kan verbranden; omdat de schildklier te traag werkt.

Gebruik, als u bij deze test ook de medische check-up algemeen besteld, de kortingscode 12dubbel, voor 12 euro korting omdat HbA1c er dan dubbel in zit.
 


 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie