zelf_bloedonderzoek_aanvragen

cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

cholinesterase en dibucaine-fluoride getal
56.40
InStock
Aantal
​Bij dit onderzoek worden 3 testen uitgevoerd tw:
  • Cholinesterase
  • Butyryl-Chollinesterase
  • Dibucaïne getal
Butyrylcholinesterase is ook bekend onder de naam, pseudocholinesterase, of plasma cholinesterase,
De test bepaalt de activiteit van het enzym pseudocholinesterase. Dit enzym is nauw verwant met cholinesterase of acetylcholinesterase. Acetylcholinesterase wordt aangemaakt in de zenuwcellen en is belangrijk voor de afbraak van de zenuwprikkelende stof (neurotransmitter) acetylcholine in de zenuwuiteinden. Door afbraak van acetylcholine stopt de zenuwprikkeling totdat er via nieuw vrijgekomen acetylcholine een nieuwe prikkel wordt veroorzaakt.
Het verwante enzym pseudocholinesterase (ook wel acylcholinesterase of cholinesterase IIgenoemd) wordt niet in de zenuwen, maar in de lever aangemaakt. Het is minder specifiek dan het cholinesterase zelf. De rol van pseudocholinesterase in het lichaam is niet duidelijk; er zijn geen ziekten bekend die verband houden met de werking van het enzym.
Wel is gebleken dat een verlaagde activiteit van pseudocholinesterase een aanwijzing kan zijn om bepaalde verschijnselen te kunnen verklaren. Zo zorgt een lagere enzymactiviteit er bijvoorbeeld voor dat bepaalde spierverslappende medicijnen veel langer werken dan verwacht. Dit komt omdat door de verlaagde enzymactiviteit de werkzame stof (succinylcholine) in het medicijn vertraagd wordt afgebroken.
Ook kan een verlaagde enzymactiviteit een aanwijzing zijn voor een vergiftiging met organofosfor insecticiden. De werking van deze insecticiden berust op het remmen van cholinesterase met als gevolg overprikkeling van de zenuwen en vernietiging van het insect. Bij vergiftiging van mensen met dit type insecticide wordt niet alleen de cholinesterase activiteit geremd, maar ook de pseudocholinesterase activiteit verlaagd. De bepaling van pseudocholinesterase activiteit kan ook gebruikt worden voor het inschatten van de werking (eiwitaanmaak) van de lever


Op speciaal verzoek in assortiment opgenomen:
De reden dat ik deze test(en) wil aanvragen is omdat ik last heb van cholinerge symptomen (speekselvloed, snel tranende ogen, zweten, troebel zien). Zelf ben ik een dyautonomie patiënt met CVS achtige symptomen en hoop met deze testen te bepalen of ik de oorzaak moet zoeken in de cholinesterase. In het verleden is aangetoond dat de vaten van patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) extra gevoelig zijn voor acetylcholine wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een tekort aan cholinesterase [1]. Naast de bestrijdingsmiddelen, waar ik overigens niet direct mee werk, veroorzaken nitraten, oxidatieve stress, virussen en zware metalen ook een daling van de cholinesterase activiteit. Al deze factoren worden in verband gebracht met CVS en ben daarom erg benieuwd of dit zich uit in een laag cholinesterase activiteit.
 
 

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Bloedwaardentest  - Kan ik bij mijn kinderen testen of zij mijn speudo
16-03-2018 12:22:03
Inderdaad, hiervoor moet het dibucaine getal aangevraagd worden welke bestaat uit cholinesterase en butyryl, waar dan het getal uit berekent wordt. Het Fluoride is een gelijke test dus Dibucaine is voldoende om aan te vragen.
Deze test biedt u dus duidelijkheid voor erfelijke pseudocholinesterase deficiëntie.
Nadat de pseudocholinesterase deficiënte is vastgesteld moet u dat bij alle volgende operaties vermelden. Bepaalde spierverslappers en verdovingsmiddelen worden bij u niet afgebroken, waardoor problemen kunnen ontstaan om u uit de narcose te krijgen.
C M van Duivenbode  - erfelijkheid
12-03-2018 9:16:28
Na een operatie is bij mij Pseudo Cholinesterase Deficientie vast gesteld dit kan erfelijk zijn de test die jullie aanbieden is die geschikt om dit eventueel aan te tonen bij kinderen en klein kinderen.

met vriendelijke groet Christiaan
APK Dokter  - mensen met een een tekort aan cholinesterase mogen
08-01-2018 14:48:30
Beste Cyndie,

We hebben deze test als losse test voor je aangemaakt.
Je vindt hem in de rubriek allergie. of via het zoek menu. De test heet: "Cholinesterase kan ik tegen verdoving met Articaïne?"
Cyndie  - Articaine
07-01-2018 5:10:34
Is het mogelijk om een cholinesterase test te laten uitvoeren?
Het blijkt dat mensen die een tekort aan deze stof hebben geen articaine verdoving mogen hebben.
Ik zou graag willen weten of ik risico loop of niet voor mijn volgende bezoek aan de tandarts.
Bloedwaardentest  - waar kan ik deze test laten uitvoeren
31-01-2017 9:26:59
U kunt deze test voor deze test bij u in de buurt terecht voor bloedafname. Na uw bestelling ontvangt u een verwijsbrief
Mocht deze locatie u niet bevallen kunt u een andere locatie kiezen in overleg met ons afsprakenbureau, of uw bestelling annuleren, wij storten dan direct het geld terug.
peter winthagen   - bloedonderzoeken laten doen tegen bestrijdingmidde
30-01-2017 21:53:00
geachte collega

ik werk al 14 jaar met bestrijdingsmiddelen Glysocaat mcpa en aa mix ik draag mijn persoonlijke beschermingsmiddelen maar mij vraag is eigenlijk ik zou graag een Bloedonderzoekeen allegieentest willen laten uitvoeren om te achter halen of het in de loop der jaren schade heeft veroorzaakt in mijn organen ik woon in hoensbroek waar kan ik zo n test laten uitvoeren