header logo groot

Coeliaki Glutenallergie IgA en IgG Transglutamine ACTIE

Coeliaki Glutenallergie IgA en IgG Transglutamine
87.00
InStock
Aantal
Actie van €96,- voor €87,-

Voor glutenallergie worden 3 testen gedaan in het bloedonderzoek
  • transglutaminase (tTG), weefsel-(IgA) serum
  • transglutaminase (tTG), weefsel-(IgG) serum
  • IgA serum
Coeliakie komt vaker voor dan tot nu toe gedacht. 
Meer dan de helft van de coeliakiepatiënten heeft niet met het klassieke beeld van diarree. Er kan ook sprake zijn van bloedarmoede en verminderde botdichtheid.

Coeliakie is een chronische darmziekte die geïnduceerd wordt door een overgevoeligheid voor de opslageiwitten van graan (gluten).  De overgevoeligheid betreft met name het gluten van verwante soorten als tarwe, gerst en rogge, maar niet van haver, rijst of maïs. Coeliakie is altijd beschouwd als een vrij zeldzame aandoening, maar door de ontwikkeling van bloedtests blijkt het veel vaker voor te komen. 

Bij jonge kinderen is de typische presentatie in de vorm van diarree en een opgezette buik. Ook is er achterstand in groei. Braken, anorexia en obstipatie kunnen echter ook de eerste symptomen zijn.

Bij volwassenen is het beeld minder uitgesproken. Bij chronische diarree, winderigheid en gewichtsverlies kun je aan coeliakie denken. Maar van de coeliakiepatiënten heeft meer dan 50% geen diarree maar mildere klachten zoals buikpijn. Van de patiënten die geen buikklachten hebben, blijken de meeste bloedarmoede te hebben. andere gevolgen kunnen zijn: verminderde botdichtheid, onvruchtbaarheid, neurologische symptomen (spierziekten, dronkenmansloop of epilepsie) of dermatitis herpetiformis (jeukende huid) . Coeliakie is geassocieerd met aandoeningen als diabetes mellitus type 1, het Down-syndroom, en schildklieraandoeningen. 
 

 


Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie