zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Ellen Tiben Schildkliertest met vitamine B12

Ellen Tiben Schildkliertest met vitamine B12
168.00
InStock
Aantal
Deze test is speciaal samengesteld door Ellen Tiben en bestaat uit:
TSH, Vrij T4 (FT4), vrij T3 (FT3), anti-TPO (Thyreoid. microsomale al.), ijzer, ferritine en vitamine B12


Schildklierafwijkingen leiden tot allerlei 'vage' klachten. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft men last van gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen

TSH (thyroid stimulating hormone)
Zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormoon wordt aangemaakt. Schildklierhormoon regelt het gebruik van energie in het lichaam; het heeft een soort thermostaat functie.

FT4
Zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.

FT3
Is het hormoon dat ontstaat uit T4 en dat het uiteindelijke effect van schildklierhormoon veroorzaakt. Eigenlijk is T3 dus belangrijker dan T4.

Anti-TPO (thyroid peroxidase) 
Deze test meet de antistoffen die zich richten op de schildklier. Gewoonlijk maakt het afweersysteem antistoffen aan om ongewenste indringers of ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Soms gaat er iets mis, waardoor antistoffen worden gemaakt tegen gezonde cellen, weefsel of organen in het lichaam. Het leidt tot autoimmuunziekten waarbij onbedoeld beschadigingen en ontstekingen ontstaan van lichaamsweefsel en organen, zoals in dit geval de schildklier.

IJzer
In organismen speelt ijzer een belangrijke rol. Het eiwit hemoglobine dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestanddeel van veel enzymen.

Ferritine
Is een eiwit dat zorgt voor de binding van ijzer bij de opslag in de lever en het beenmerg. Er is altijd een kleine hoeveelheid ferritine in het bloed aanwezig; dit is een maat voor de hoeveelheid ferritine (en dus de hoeveelheid ijzer) in de lever en het beenmerg.

Vitamine B12
Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Ellen Tiben werkt vanuit haar eigen ervaring en heeft al vele mensen geholpen.

Lees hier meer over haar op haar Blog: "Hallo ik ben Hashimoto

 

Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Ellen Tiben rT3€ 79.00


Schrijf een reactie