zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Magnesium Intracellulair RBC

Magnesium Intracellulair RBC
Magnesium Intracellulair RBC
39.00
InStock
Aantal
Magnesium Intracellulair heparinebloed RBC Magnesium

Van de 24 gram magnesium die in ons lichaam aanwezig is zit ongeveer de helft in de botten en tanden, de rest vind je in cellen, spieren, organen en het zenuwstelsel. Minder dan 1% bevindt zich in ons bloed. Een standaard gemeten bloedwaarde zegt niet veel  over de magnesiumstatus in de cellen.  Een betere bepaling van het magnesiumgehalte is om de 'vrije' magnesiumwaarde in de cellen (intracellulair) te meten.

Magnesium is belangrijk voor de werking van vele enzymen en daarmee onmisbaar. Daardoor leidt een tekort tot talloze gezondheidsproblemen
Magnesium komt in bijna alle voedingsmiddelen voor. Hierdoor is de kans op een tekort aan magnesium  niet zo groot. Bij een langdurig tekort aan magnesium treden klachten op als irritatie van de zenuwen in de spieren, hartritmestoornissen, maagkrampen en vermoeidheid.

Magnesium is een essentieel mineraal voor de mens. Magnesium is betrokken bij talloze stofwisselingsreacties in het lichaam. Het komt voor in bijna al onze cellen. Magnesium activeert meer dan 300 verschillende enzymen, waarvan het merendeel betrokken is bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten (enzymen zijn eiwitten die werken als een biologische katalysator, dwz. versneller van (bio)chemische processen die zich in levende organismen afspelen). De theorie is dat magnesiumsuppletie de eiwitopbouw bevordert, met name de opbouw van spiermassa, hetgeen een toename geeft in kracht en power. Tevens zou magnesiumsuppletie de koolhydraat- en vetstofwisseling bevorderen met een mogelijk gunstig effect op het duursportvermogen.

 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

apkdokter  - Wat als je je vitamine- en mineralenspiegels niet
11-09-2017 11:21:08
Beste Tania, ik neem aan dat je al bij een huisarts geweest bent? Je kunt ook terecht bij een van onze orthomoleculaire adviseurs die vind je in onze rubriek extra advies. Je kunt je bloedwaarden in InsideTracker invoeren; het het wetenschappelijk onderbouwd advies van deze Amerikaanse artificial intelligence oplossing. Hierin zit alle wetenschappelijke informatie van artsen, voeding en supplementen. (Zie rubriek InsideTracker op deze website; je kunt het dashboard ook los kopen)
Tania  - Magnesium tekort intracellulair
10-09-2017 17:08:52
Beste,

Mijn magnesium intracellulair stond op.0.83 de referentiewaarde is >0.66 - 1.07
Na enkele weken dubbele dosis magnecaps spieren bruistabletten te nemen is het toch nog verder gezeakt en staat nu op 0,44 met dezelfde referentie waarden zoals eerder door gegeven .

Ook mijn ijze en ijzersaturatie staat te laag die neem ik ook in supplement , tardyferon.
Ijzer staat op 42. Referentiewaarden zijn >50 - 170
Transfervrije saturatie staat op 9 referentiewaarden >16 - 45


Ook vit B 12 staat te laag en daarvoor krijg ik wekelijks een intramusculaire injectie, maar toch stijgt het niet, al is het hier een kleiner tekort dan bij bovenstaande problemen,

Wat kan ik doen om alles terug meer op peil te krijgen, zodat ik terug kan deelnemen aan een normale levensstijl, nu ben ik contact moe en zijn mijn spieren constant heel pijnlijk en in kramp.

Hopelijk hebben jullie advies voor me want ben dat aanmodderen beu.


Alvast bedankt

Tania
apkdokter  - Ja, intracellulair magnesium is hetzelfde als rbc
10-03-2017 9:30:26
Beste Hilde,

Deze test meet de hoeveelheid van het mineraal magnesium in de rode bloedcellen.
Veel artsen kennen het verschil niet tussen serum magnesium en RBC RodeBloedCel magnesium

Serum niveaus moeten op een exact niveau gehouden worden, anders stopt het hart met kloppen. Daarom wordt de serum concentratie meestal door je lichaam gehandhaafd, ten koste kan het magnesiumniveau in de cellen. De meeste laboratoria meten gewoon serum niveau en wordt aan patiënten onterecht verteld dat hun magnesium normaal is
Het is dus beter om Magnesium Intracellulair te meten.
  - Magnesium test
09-03-2017 10:04:57
Hallo,

Is de Magnesium intracellulair heparinebloed test te vergelijken met de RBC test zoals in de VS en het VK worden gebruik

Met vriendelijke groet,
Hilde Groenendaal