zelf_bloedonderzoek_aanvragen

MMA vitamine B12 Methylmalonzuur in Bloed

MMA vitamine B12 Methylmalonzuur in Bloed
MMA vitamine B12 Methylmalonzuur in Bloed
87.00
InStock
Aantal
Dit onderzoek bestaat uit Methylmalonzuur in bloed (serum)

Methylmalonzuur in Serum vervolgonderzoek vitamine B12 tekort
Methylmalonzuur is een organisch zuur dat meestal verhoogd is bij een B12-tekort. Indien de gewone B12-test geen duidelijkheid geeft, kan deze test gedaan worden om duidelijkheid te krijgen of er sprake is van een B12-tekort. 

Verhoogde serumwaarden van MMA worden ook gevonden bij mensen met nierinsufficiëntie, hypovolemie (laag circulerend bloedvolume) en bacteriële overgroei in de darmen. In deze gevallen kan de waarde van MMA dus niet gebruikt worden voor de diagnose van een B12-tekort, maar er kan natuurlijk wel een B12-tekort gelijktijdig bestaan. Men kan bij nierpatiënten (en hypovolemie) wel MMA in urine testen.

Deze test is dient koel bewaard te blijven. Bloedafname op maandag t/m woensdag en verzenden volgens bijgeleverde instructie.
In de zomer, als het warm is, kunt u beter MMA in urine testen.
 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

Bloedwaardentest  - waarom niet alle testen in een test
04-07-2019 15:30:30
Beste meneer Berkenveld, u kunt alle losse en combinatie testen in uw winkelwagentje stoppen en zo uw maatwerkonderzoek samenstellen
De reden dat wij niet al deze testen standaard in een pakket stoppen is dat de kosten dan vrij hoog uitvallen, ook is het nog mogelijk om naar aanleiding van de uitslag door te testen met een verdiepend onderzoek door middel van een nabepaling
K. Berkenveld  - volledige B12 screening in één test
04-07-2019 11:00:58
Hoi, waarom is er niet gewoon één test waar holo-TC, MMA, homocysteïne en IF antistoffen in zit?
Als aanvulling op andere testen, zou dit wel fijn zijn.