zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Reverse T3 (rT3)

Reverse T3 (rT3)
Reverse T3 (rT3)
79.00
InStock
Aantal
Bloedonderzoek naar T3 reverse level
rT3 is een niet actieve vorm van het T3 hormoon.
Een te traag werkende schildklier is een onderkend probleem in de westerse geneeskunde.

De meeste laboratoria kijken namelijk naar de hoeveelheid TSH en T4. Maar meestal wordt reverse T3 (rT3) niet gemeten (T3 ook vaak niet). Je lichaam maakt altijd rT3 om van het overschot aan T4 af te komen. Als ergens anders in het lichaam  meer energie wordt gevraagd, gaat de productie rT3 omhoog. Bijvoorbeeld door stress of een actief immuunsysteem.

Als rT3 te hoog is zorgt het  lichaam ervoor dat het energieverbruik aangepast wordt door de schildklier trager te laten werken. 

Het kan dus zijn dat je TSH hoog-normaal is en je T4 normaal. Je huisarts zegt dan dat er niks mis is met je schildklierhormoon, maar misschien is je T3, je actieve schildklierhormoon, laag en je reverse T3 hoog. Dan is er wel degelijk iets mis.

De oorzaken van een te hoog rT3 level kunnen zijn:
 • chronische stress
 • darmproblemen
 • laag ijzergehalte of Hb
 • ontstekingen
 • lage vitamine B12 status
 • lage vitamine B6 status
 • laag seleniumgehalte
 • laag vitamine D gehalte
 • gevolgen van jojo dieten
 • MTHFR genmutatie
Het is niet altijd een oplossing om alleen met schildklier medicijnen aan de slag te gaan, er dient ook aan de andere problemen en lifestyle gewerkt worden.

Deze test meet alleen reverse-T3 u kunt de andere schildklierstesten en vrij T3 desgewenst aan uw bestelling toevoegen en zo uw eigen onderzoek samenstellen. 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

iGene DNA-kit MTHFR DNA onderzoek


€ 265.00 nu
€ 189.00
Selenium te kort?€ 35.00


Schrijf een reactie

bloedwaardentest  - referentiewaarden reverse T3 rt3
16-08-2017 8:45:21
Beste Marianne,

Wij kunnen alleen een uitspraak doen over de labuitslagen die gemeten zijn met de methode die wij momenteel gebruiken om RT3 te meten.
Uw uitslag is hierbij goed als deze onder de 83 pg/ml ligt
Bij 75 van de gezonde mensen ligt de uitslag onder de 65 pg/ml
Bij 95 van de gezonde mensen ligt de uitslag onder de 83 pg/ml
Marianne  - reverseT3
15-08-2017 15:46:44
Kunt u mij vertellen wat de juiste waarde moet zijn van ReverseT3

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord!
joanne g. koenderink  - testen vrouwen na de overgang
19-12-2016 11:19:10
ik vind het jammer dat u zich zo concentreert op vrouwen in de vruchtbare leeftijd; dat is natuurlijk belangrijk, maar ik (70 jaar en al zeker 10 jaar zoekende naar oplossingen voor (vrijwel zeker, maar weggewuifd door arts) probleem van onderactieve schildklier waarschijnlijk bijnieruitputting. uw aanbod aan zelftests zou toch eigenlijk overbodig moeten zijn als artsen hun taak serieuzer zouden opvatten? en nu moet ik naar alternatieve behandelaars, die niet vergoed worden uit basisverzekering.
cholesterolwaardenverhoging hoort bij hypothyroide, maar de dokter weet dat niet, en schrijft statines voor, na uitvoerige bloedtest met voor de schildklier alleen TSH, T3 en T4. nu weet ik, dat die waarden het probleem niet tevoorschijn brengen. dieptriest vind ik dat. goedendag