header logo groot

Reverse T3 (rT3)

Reverse T3 (rT3)
79.00
InStock
Aantal
  • T3 reverse Dit is een niet actieve vorm van het T3 hormoon.
Een te traag werkende schildklier is een onderkend probleem in de Westerse geneeskunde. Als je naar de dokter zou gaan met een groot aantal van de bovengenoemde symptomen, zou ze je bloed controleren. Dikke kans dat hier niks uitkomt.

De meeste laboratoria kijken namelijk naar de hoeveelheid TSH en T4. Maar meestal wordt   reversed T3 (rT3) niet gemeten (T3 ook vaak niet). Je lichaam maakt altijd rT3 om van het overschot aan T4 af te komen. Als elders in het lichaam echter meer energie wordt gevraagd, gaat de productie rT3 omhoog. Laten we zeggen door stress of een actief immuunsysteem.

Op die manier zorgt het lichaam ervoor dat het energieverbruik aangepast wordt door de schildklier trager te laten werken. Het lijkt ontzettend veel op T3, de sleutel past in het slot, maar de deur gaat niet open.

Het kan dus zijn dat je TSH hoog-normaal is en je T4 normaal. Je huisarts zegt dan dat er niks mis is met je schildklierhormoon, maar misschien is je T3, je actieve schildklierhormoon, laag en je Reversed T3 hoog. Dan is er wel degelijk iets mis.

Deze test meet alleen reverse-T3 u kunt de andere schildklierstesten en vrij T3 desgewenst aan uw bestelling toevoegen en zo uw eigen onderzoek samenstellen.
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

- referentiewaarden reverse T3 rt3
Beste Marianne,

Wij kunnen alleen een uitspraak doen over de labuitslagen die gemeten zijn met de methode die wij momenteel gebruiken om RT3 te meten.
Uw uitslag is hierbij goed als deze onder de 83 pg/ml ligt
Bij 75 van de gezonde mensen ligt de uitslag onder de 65 pg/ml
Bij 95 van de gezonde mensen ligt de uitslag onder de 83 pg/ml
- reverseT3
Kunt u mij vertellen wat de juiste waarde moet zijn van ReverseT3

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord!
- testen vrouwen na de overgang
ik vind het jammer dat u zich zo concentreert op vrouwen in de vruchtbare leeftijd; dat is natuurlijk belangrijk, maar ik (70 jaar en al zeker 10 jaar zoekende naar oplossingen voor (vrijwel zeker, maar weggewuifd door arts) probleem van onderactieve schildklier waarschijnlijk bijnieruitputting. uw aanbod aan zelftests zou toch eigenlijk overbodig moeten zijn als artsen hun taak serieuzer zouden opvatten? en nu moet ik naar alternatieve behandelaars, die niet vergoed worden uit basisverzekering.
cholesterolwaardenverhoging hoort bij hypothyroide, maar de dokter weet dat niet, en schrijft statines voor, na uitvoerige bloedtest met voor de schildklier alleen TSH, T3 en T4. nu weet ik, dat die waarden het probleem niet tevoorschijn brengen. dieptriest vind ik dat. goedendag