header logo groot

T4 vrij schildklier

T4 vrij schildklier
25.00
InStock
Aantal
T4 vrij (= FT4, = free T4, = vrij T4, = vrij thyroxine) is schildklierhormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

- Te lage tsh waarden
Op deze site leest u de onafhankelijke toelichting vanuit de artsen in Nederland uwbloedserieus.nl :

Een standaard referentiewaarde voor TSH is moeilijk te geven omdat er veel verschillen zijn tussen individuen en tussen de meetmethoden. Elk laboratorium heeft dus zijn eigen referentiewaarden in gebruik. De meeste laboratoria hanteren voor de TSH referentiewaarden van 0,4 - 4,0 mE/L, dit betekent dat een uitslag welke zich tussen deze grenzen bevindt als normaal wordt gezien. De uitslag van de TSH test moet echter in samenhang met de fT4 test worden beoordeeld zie onder.

Verlaagd:
Een lage TSH, dus een uitslag lager dan 0,4 mE/L, betekent meestal een overactieve schildklier oftewel hyperthyreoïdie of een patiënt die te veel schildklierhormoon toegediend krijgt. Zeldzaam is een afwijking van de hypofyse waarbij er te weinig TSH gemaakt wordt. Wanneer het TSH te hoog of te laag is, betekent dit dat de afgifte van schildklierhormoon niet goed is. Om daar de precieze oorzaak van te achterhalen, is verder onderzoek nodig. Een onderdeel van dit onderzoek bestaat uit het meten van de schildklierhormoon meestal betreft dit alleen het vrije T4.

Als u op de side van Bloedwaardentest schildklier intypt bij zoeken krijgt u de testen die allemaal mogelijk zijn mbt schildklier , u kunt kijken of u zich in deze klachten herkent
- Te lage tsh waarden
L.S.
Bij recent bloed-onderzoek is gebleken dat mijn TSH waarde ligt op 0,12 mU/l.
Niets aan de hand zegt de huisarts, bij mij voelt dat toch niet goed.
De normaalwaarden liggen volgens mij tussen de 0,27 en de 4,20.
Graag uw reactie,
met vriendelijke groet,
J.W. van Beveren