header logo groot

Vitamine D3 tekort? 25-OH-vitamine D spiegel ACTIE

Vitamine D3 tekort?  25-OH-vitamine D spiegel
Vitamine D3 tekort?  25-OH-vitamine D spiegel
€ 35.00 nu € 25.00
InStock
Aantal
Vitamine D3, 25 OH test 
Vitamine D is belangrijk voor het menselijk lichaam. Het maakt botten sterker en heeft een positief effect op het humeur.
Veel mensen hebben echter te kampen met een vitamine d-tekort. Ze eten te weinig voedingsmiddelen met deze vitamine en komen te weinig in contact met zonlicht. Vitamine D kan namelijk niet alleen ingenomen worden, het kan ook in het lichaam worden aangemaakt onder invloed van zonlicht. Een tekort aan vitamine D kan de botten verzwakken. Ook kan het leiden tot een neerslachtige stemming.

Deze test meet de hoeveelheid vitamine D in bloed. In het bloed komen twee verschillende vormen voor: de werkzame vorm 1,25-dihydroxy vitamine D en de niet-werkzame vorm 25-hydroxy vitamine D die als voorraad dient voor de werkzame vorm. 

Vitamine D, is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan maken. Onder invloed van zonlicht (ultraviolette straling) wordt in onze huid vitamine D gevormd en omgezet in een actieve vorm in de lever en nieren. Deze hoeveelheden zijn echter niet voor alle mensen voldoende, en ook niet onder alle omstandigheden. Daarom hebben we vaak extra vitamine D uit onze voeding nodig. In vette vis zoals paling, haring, zalm, makreel en bokking zit bijvoorbeeld veel vitamine D.
Vitamine D hebben we nodig voor stevige botten en een sterk gebit. Het zorgt ervoor dat calcium en fosfaat uit onze voeding worden opgenomen en tijdens de groei in onze botten, tanden en kiezen kunnen worden afgezet. Daarnaast is vitamine D nodig om botontkalking (osteoporose) zoveel mogelijk te beperken.
Sommige mensen komen niet of nauwelijks in het daglicht; bijvoorbeeld nachtwerkers, mensen met een donkere huidskleur of mensen die de huid volledig bedekken. Zij lopen kans op een tekort aan vitamine D. 

Hoe los je een vitamine D3 tekort op?
Eerst een bloedonderzoek waarbij de D3 gemeten wordt. Zit dit onder de  minimale waarde 80 nmol/l dan is het verstandig een supplement te gaan nemen. Zit de waarde onder de 40 nmol/l dan is het aan te raden de huisarts te vragen om Cholecalciferol, dit is een vloeibare vorm D3 in hoge dosering en wordt door de zorgverzekeraar vergoed.

Belangrijk is het regelmatig blijven meten van de D3 waarde zodat je geen te hoog gehalte krijgt.

http://www.artikelwebsite.nl/A719/Vitamine-D-tekort-Wat-zijn-de-symptomen
 

Alles over vitamine D

Welke mensen hebben extra vitamine D nodig?
Ook als je gezond eet, krijg je niet altijd genoeg vitamine D binnen. En we hebben het juist hard nodig, voor sterke botten en tanden.
http://www.voedingscentrum.nl/nl/vitamine-d.aspx

 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Basisonderzoek€ 59.00
Calcium€ 5.56
Fosfaat - Fosfor€ 5.00
Vitamines en Mineralen Gold


€ 295.00 nu
€ 247.00


Schrijf een reactie

Govert  - prijs
22-03-2018 13:09:28
hoi, wat is de normale prijs hiervan?
apkdokter  - Dit betreft een eenmalig laboratoriumonderzoek
24-10-2017 10:54:16
Beste Alexandra, dit betreft een eenmalig officieel laboratorium onderzoek. Je moet hiervoor naar een van onze prikposten om je bloed te laten afnemen.
De prijs voor een losse test is inderdaad best hoog, beter is het om deze test in combinatie met andere vitamines aan te vragen, dan is de prijs lager.
Alexandra   - vraag test D
24-10-2017 10:47:31
Hoe vaak kun je deze test gebruiken ? Eenmalig , of 10 x of zo?

Bedankt, Alexandra
Astrid Tanis  - 1,25-dihydroxy vitamine D
19-04-2017 11:50:47
Meet deze test ook de actieve vorm 1,25-dihydroxy vitamine D of alleen de inactieve vorm.
Gert  - tekort Vitamine D
24-11-2015 18:49:56
Begrijp het niet helemaal, stond tot voor kort elke dag op de markt droeg wel beschermende kleding voor overmatig zonlicht risico op huidkanker maar ook niet overmatig. Eet regelmatig vis, rood vlees, maar ook kip en varkensvlees. Mijn groente menu is divers vaak sla maar ook andere groenten en regelmatig vers. Ik eet eieren sommigen zeggen slecht voor cholesterol. Sport minimaal 3 keer in de week en toch een tekort aan Vit. D. Mijn humeur is overwegend goed heb wel te weinig energie en altijd in de wintermaanden bij werkzaamheden aan het eind van de dag pijn in de spieren en gewrichten. Controle bij de huisarts een te laag vitamine D gehalte.
Wie kan mij hier een goede verklaring over geven
marcela sistkova  - d3
21-02-2015 23:06:33
bloedwaardentest  - welke test wordt gebruikt voor Vitamine D?
11-10-2013 19:24:12
Vitamine D (25-OH)
25-OH-Vitamine D
Streefwaarde > 75 nmol/l
Methode Architect; CMIA
Charlotte  - Wat wordt getest?
11-10-2013 17:09:32
Goedendag,

Kunt u me zeggen of jullie test de 25(OH)D test is of de 1,25(OH)D?

En - welke methode wordt gebruikt om de waarden te meten?

Dank u!

Charlotte