zelf_bloedonderzoek_aanvragen

Zink ACTIE

Zink
29.00
InStock
Aantal
Actie van €49 voor €29,-
Zink in bloed (wordt ondersteund door InsideTracker)

Haaruitval, verminderde weerstand, vermoeidheid, witte plekken op de nagels en huidproblemen, nachtblindheid, groeivertragingen, prikkelbaarheid? Dit kunnen de gevolgen zij van  aan zink.
Ook kan het een gebrekkige eetlust veroorzaken doordat een tekort aan zink de smaak en reuk verminderd.

Zink is een in water oplosbaar mineraal en is nodig bij de opbouw van eiwitten. Zink zorgt in combinatie met de eiwitten voor de groei en vernieuwing van ons weefsel.  Zink is een onmisbaar mineraal als het gaat om een goed werkend immuunsysteem en speelt een rol bij de opbouw en afbraak vankoolhydraten.

 Zink is onderdeel van het hormoon insuline en is ook betrokken bij de synthese van DNA (Deoxyribonucleic acid), RNA (ribonucleïnezuur) en testosteron (hormonen). Verder is het mineraal zink ook betrokken bij de functie van vitamine A en is het nodig om onze huid, haar en nagels gezond te houden.

Waar zit zink in?
Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen. Het zit in vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen.
Calcium en fosfor bevorderen de opname van zink in ons lichaam.
Voedingsvezels hebben een belemmerende werking op de opname van zink.
 
Gevolgen van een teveel aan zink
Alhoewel een direct teveel aan zink niet veel voorkomt, kan het symptomen geven van misselijkheid, braken, buikpijn, buikkramp en diaree. Een langdurig teveel aan zink kan bloedarmoede (anemie) tot gevolg hebben. Tevens zal het de weerstand verminderen. 
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Bo  - wat zijn plantaardige producten volgens jullie?
06-04-2016 12:39:08
Zink komt vooral in plantaardige producten voor, we kunnen hierbij denken aan: vlees, vis, haring, bruinbrood, peulvruchten en rijst. Maar ook kip, volkoren producten en bladgroenten zijn belangrijke leveranciers van zink. Aldus het artikel

Het lijkt mij: Zink komt vooral in plantaardige producten voor, we kunnen hierbij denken aan: bruin brood, peulvruchten, rijst, bladgroenten en volkoren producten maar ook in vlees, vis, haring is ook vis, maar goed en kip is ook vlees, maar goed