zelf_bloedonderzoek_aanvragen

DHEA

DHEA
54.00
InStock
Aantal
DHEA (dehydroepiandrosteron)

Het verschil tussen DHEA en DHEAS is dat aan DHEA-S een extra sulfaat molecuul is  verbonden. DHEAS is een steroïde androgeen aanwezig is bij zowel mannen als vrouwen. Uw lichaam kan DHEAS omzetten in DHEA met een enzym genaamd steroïde sulfatase. Uw lichaam kan  dit proces ook omkeren en  DHEA terug veranderen  in DHEAS.  DHEA wordt aangemaakt  in de eierstokken, testikels en de bijnieren.
Uw lichaam verandert het hormoon DHEA in het hormoon androsteendion. Uw lichaam zet vervolgens androsteendion om in de belangrijkste vrouwelijke en mannelijke hormonen.  De niveaus van DHEA veranderen naarmate men ouder wordt.
DHEAS bevat een sulfaat molecuul met een zwavel en vier zuurstofatomen die eraan verbonden zijn. Meer dan 90% van de DHEA in je bloedbaan bestaat in de vorm van DHEAS.
  • Uw lichaam produceert DHEA voornamelijk in de ochtenduren, en je nieren scheiden deze DHEA snel uit.
  • DHEAS, blijft echter veel langer in uw lichaam.
  • Om deze reden gebruiken  artsen  DHEAS niveaus om de bloedspiegel van de DHEA in uw lichaam te bepalen.

DHEA heeft  een aantal voordelen voor uw algehele gezondheid. Volgens het boek "DHEA in Human Health en Aging," kan DHEA suppletie helpen bij de behandeling van depressie en het verbeteren van de algehele mentale helderheid en wellness. Bovendien DHEA kan helpen bij de behandeling van erectiestoornissen, osteoporose, de ziekte van Addison en obesitas, en het vergroten van de spiermassa en fysieke prestaties te verbeteren. Echter, klinisch onderzoek heeft deze voordelen van DHEA niet bevestigd. U kunt het beste een  medische professional consulteren voorafgaand aan het nemen van DHEA supplementen. 

Let op DHEA fluctueert tijdens de dag, Om het  DHEA niveau in uw lichaam te bepalen kunt u beter de teest DHEA-S bestellen.
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

DHEA-S


€ 49.00 nu
€ 29.00


Schrijf een reactie

Gwen winkel  - Dhea
28-06-2019 23:15:05
Rond welk tijdstip kun je dan het beste testen?
Ik be 47 en zit al jaren in e overgang, lage oestrogeen, veel te lage testosteron en (daardoor?) hart problemen. Zit veel in de stress vanwege zorgen gezondheid, denk ook dat ik cortisol moet laten testen?!. Als dhea laag is kan ik bijslikken, maar wat nu als het te hoog is? Wat kun daar dan aan doen? Bedankt alvast.